
Webbutveckling
Ofta väljer bolag digitalbyrå – som de sedan ska arbeta med i flera år framöver – utifrån personliga kontakter, upphandling eller för att de tror sig behöva ha ett visst CMS. Tänk om man istället skulle välja en digital partner som gör en snabb förstudie, tar fram klickbara wireframes och design i en prototyp och sedan rekommenderar vilken teknisk plattform som är optimal för just era behov. Och sedan välja en långsiktig partner som gör själva webbutvecklingen. Exakt så arbetar – vi the Boosty-way.
Vi anpassar alltid våra processer till respektive kunds behov. Men på ett övergripande plan är dessa sju steg alltid centrala när det kommer till webbutveckling.
01.
Uppstartsworkshop
Här definierar vi målet med siten, vilken er målgrupp är och hur den digitala kundresan ser ut. Vilka tekniska krav på integrationer mot andra system som finns etc.Det kan ske i en längre workshop med flera personer, eller via intervjuer med nyckelpersoner hos er. Vi får här en bra bild av omfattningen av projektet samt ser vilka andra aspekter som påverkar tidplanen och budget. Vi kartlägger även vilka personer hos er som ska arbeta in projektet .- och vilka som ska hållas informerade.Efter denna uppstartsfas kan vi lätt estimera tidsåtgåmg för fas 2 och 3.
02.
Wireframe tänkt lösning
Nästa steg är att ta fram wireframes för en ny lösning. Med komponenter som kan återanvändas skapar vi exempel på de sidtyper och funktioner som är de centrala, som blir underlag för diskussion om rätt teknisk plattform.Fördel med att rita ut wireframes är att alla features och funktioner snabbt kan illustreras, utan att ta hänsyn till design som blir nästa steg.
03.
Val av CMS
För att säkerställa att vi väljer rätt alternativ utvärderas de olika alternativen av externa lösningar och features mappas mot de krav som definierats i uppstartsworkshopen. Mindre komplexa siter i Webflow och WordPress bygger vi själva. Inser vi att det behövs ett mer kraftfullt CMS hjälper vi er att upphandla en digital produktionsbyrå - som vi kravställer mot. Nu med fördelen att ni har en mycket detaljerad kravspec ner på komponentnivå, vilket underlättar en upphandling stort.
04.
Design & klickbar prototyp
När wireframes är godkända och vi vet vilka externa tjänster som ska användas - och vilka möjligheter och begränsningar de har - är det dags för en klickbar prototyp, som vi skapar i Figma. Fördelen med att göra en prototyp är att det är superenkelt att ändra layout och struktur i denna - medan det tar lite längre tid att ändra saker när webbutvecklingen startat.
05.
Webbutveckling
När prototypen är godkänd bygger vi er site - exakt enligt prototypen. Här gör vi det antingen själva, eller stöttar er i samarbetet med en annan produktionsbyrå (se punkt 3)
06.
SEO & Innehållsproduktion
Parallelt med webbutvecklingen stöttar vi i det som är mycket viktigare än själva webbutvecklingen. Att fylla den med relevant, intressant, snyggt, sökordsoptimerat innehåll! Samma underlag kan vi använda för att sätta upp era digitala kampanjer i Google Ads och Bing.Har ni redan en site med innehåll som ska migreras ser vi till att inte bara flytta över allt som det är, utan passar på att förbättra det innehållet utifrån exempelvis SEO.
07.
Löpande optimering och förbättring
När siten är lanserad fortsätter vi såklart att jobba ihop med er. För att analysera, förstå vad som fungerar och förbättra allt vi kan löpande. Vi hjälper er att synka alla kampanjer, sätter snabbt upp nya landningssidor och använder verktyg som Hotjar som komplement till Google Analytics för att få så mycket insikter vi bara kan, löpande.
>>>>.
Den optimala processen
Att jobba på detta sätt kommer spara er tid, pengar och i slutändan få en site som ni kommer bli extremt nöjda med.
Varför BOOSTY?
Köp digitala tjänster av någon som själv köpt digitala tjänster
Jag som grundat Boosty är Christian Muda. Civilekonom med en lång erfarenhet som projektledare och marknadschef på bolag som Microsoft, Scandic och Resurs bank, där jag köpte in mycket byråtjänster.
Senast innan Boosty var jag försäljningschef, kundansvarig och digital strateg på en större Digitalbyrå. Där såg jag luckan för en mer proaktiv, snabbfotad byrå, med tightare team som kan stötta marknadschefer och synka arbetet med alla deras byråer. – samt stötta bolag i upphandling och val av webbyrå.
För är det något jag lärt mig under att jobba med att köpa och bygga digitala tjänster i över 20 år är det att alltid göra en förstudie innan man väljer webbyrå. Risken är annars stor att man får ett CMS eller byrå som inte är anpassat efter ens behov. Och – om något skaver i samarbetet – ta upp det och försök hitta en lösning innan ni bestämmer er för att byta byrå!

Digital strategi och KPI:er
Innan ni gör något annat - se till att ni har en tydlig strategi och mätbara KPI.er för er verksamhet.

Löpande optimering
Istället för att i ett stort projekt göra om allt - starta där ni är idag och starta med att förbättra de stegen i köpresan där de största problemen finns.
